• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Срещи на БАИТ с политически партии

13 май 2005
 
В сряда, 18 май, в залата на БТА на бул. Цариградско шосе № 49 ще се състоят поредните две срещи на БАИТ с политически партии.
 
В 9:00 ще започне дискусията с Коалиция за България. От страна на коалицията ще присъстват Николай Камов, председател на Политическо движение “Социалдемократи”, и Славчо Георгиев, директор на Института за и заместник-председател на движението.
 
В 16:30 ще започне дискусията с Демократи за силна България. От страна на ДСБ ще участват експремиерът Иван Костов, Иван Иванов и Стойчо Кацаров.
 
Целта на срещите е да се изяснят вижданията на специалистите от бранша и бъдещите членове на законодателната и изпълнителната власт за необходимостта от приоритетно развитие на ИТ. Това ще позволи на новия парламент и правителство да предприемат такива законодателни и административни инициативи, които бързо да изведат България на по-добри позиции в тази ключова за икономиката на страната област.
 

Срещата ще бъде под формата на панелна дискусия. Първоначално своите възгледи ще изложат панелистите – гостите съответно от Коалиция за България и от Демократи за силна България, председателят и зам. председателят на БАИТ, след което в дискусията ще се включат и присъстващите в залата членове на БАИТ. Последните 10 минути са предвидени за журналистически въпроси към панелистите.

 
 
 
17 май 2005
 
Партньор на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ)  в последната от поредицата дискусионни срещи на асоциацията с основните политически партии и коалиции ще бъде Националното движение “Симеон Втори”. Срещата ще се проведе от 15:00 часа в четвъртък, 19 май, в залата на Агенция “София прес” на ул. Славянска № 29.
 
От страна на НДСВ ще участват Николай Василев, вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията, и Неделчо Неделчев, заместник-министър на транспорта и съобщенията, а от страна на БАИТ – Васил Василев, председател на БАИТ, Георги Балански, заместник-председател, и членове на Управителния съвет на Асоциацията.

Още БАИТ Новини