• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Стартира 3D играта „Zone of Risk”

Победителите ще бъдат наградени в рамките на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”

 

На официалното отбелязване на международния Ден за безопасен интернет на 7 февруари в София беше обявен старта на национално състезание за ученици по новата онлайн игра „Zone of Risk”. Тя ще бъде отворена за участие до 08.03.2012 г. на адрес http://game.safenet.bg/ .

 

Zone of Risk e 3D видео игра за тийнейджъри от тип куест, която има за цел чрез забавление да заостри вниманието на младите хора в България върху отговорното и безопасно поведение в онлайн среда. Целта на играчите е да открият главната героиня Марина, като проследят реалните и виртуалните обстоятелства, които са довели до нейното изчезване.

 

Играта е разработена от Националния център за безопасен Интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“– стейкхолдър по проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”,  Асоциация „Родители“ и екипа на сайта Dechica.com

 

Изпълнител на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012” за България е Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/, съосновател на Обществения съвет за безопасен интернет, като един от акцентите в реализирането му е безопасният Интернет за деца и младежи.

 

Наградите за победителите са осигурени по проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012“ от „Хай Компютърс“ ЕООД – изключителен представител на производителя на антивирусната програма NOD32, ESET за България, както следва:

 

1-во място: таблет, защитен с ESET Mobile Security, и 1-годишен лиценз за ESET Smart Security;

2-ро място: 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET Smart Security;

3-то място: 1-годишен лиценз за ESET Mobile Security и за ESET NOD32 Antivirus.

Още БАИТ Новини