• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Стоян Боев беше преизбран за втори мандат за член на Борда на Digital Europe

Стоян Боев, заместник-председател на УС на БАИТ, беше преизбран за втори мандат за член на Борда на Digital Europe на Общото събрание на най-влиятелната европейска ИТ асоциация на 1 и 2 юни 2016г. в Брюксел, Белгия.
 
Това е много сериозно постижение от страна на БАИТ, предвид, че квотата на националните асоциации в Борда е 10 места. В тези избори бяха избрани само 2 представители на страни от източна Европа – България и Полша. В сравнение с предишни години, когато източноевропейските ИТ асоциации са били минимум 4, като традиционно са били представени Унгария и някоя от прибалтийските страни. На практика, в новия Борд, Стоян Боев и полският му колега имат задачата да представляват и защитават интересите на източноевропейската ИТ индустрия.
 
Успехът на БАИТ, в лицето на нейния зам.-председател Стоян Боев, се дължи на доброто ни позициониране и разпознаваемост като надежден партньор, също и на сериозна кампания, проведена в предизборния период.
 
През втория си мандат в Борда на Digital Europe, Стоян Боев ще продължи да работи по следните теми:
– да се подава информация в синтезиран вид към малките и  средни ИТ компании, които са 2/3 от членовете на БАИТ и сродните европейски асоциации, свързана с европейските директиви, които пряко касаят работата им, като им се даде възможност да вземат участие в работните групи на Digital Europe по отделните теми. Така реално може да се чуе гласът на МСП в Брюксел ;
–  търсене на решение на европейско ниво на въпроса с ДДС при онлайн продажби;
– съвместно с полските колеги ще се работи за създаване на пазарни условия за сътрудничество на фирмите, произвеждащи сензори и измервателни устройства;

Стоян Боев ще продължи да бъде член на Консултативния съвет по дигитални въпроси на Digital Europe, който беше формиран през юли миналата година, след като Европейската комисия представи стратегията си за цифровия единен пазар.
 
Digital Europe представлява дигиталната индустрия в Европа. Сред членовете й са 61 от най-големите глобални IT корпорации, телекоми и компании за потребителска електроника, както и 37 национални асоциации, сред които и БАИТ. 

Още БАИТ Новини