• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Студенти и млади софтуерни инженери ще разрешават обществени проблеми в първия хакатон на „Академията на Телерик“

На 21-22 юни „Телерик“ АД и БАИТ организират състезанието, част от европейския проект „e-Skills for New Jobs 2014“

На 21-22 юни „Телерик“ АД в партньорство с Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще организира първия двудневен хакатон на „Академията на Телерик“ за студенти и млади софтуерни специалисти на възраст между 18 и 28 г. В рамките на събитието участниците ще разработват в екип мобилни, десктоп и уеб приложения, които адресират обществено значими проблеми.  

Състезанието ще се проведе в „Академията на Телерик“ и е част от европейската инициатива Grand Coalition for Gigital Jobs. Всички желаещи да участват трябва предварително да се регистрират онлайн до 20 юни на адрес: http://academy.telerik.com/competitions/hackathon-apps-for-a-better-world.

Успешни млади предприемачи в България също ще се включат в хакатона като ментори, които ще съветват участниците как от своите идеи да реализират работещи приложения. Сред менторите в състезанието са: Любомир Янчев, предприемач и създател на модерния иконом „Мелиса“, Рая Юнакова, маркетинг мениджър в „Майкрософт България“, Любомир Славилов, водещ програмист в Империя Онлайн,  Никола Янев, основател на Entrepreneur.bg, Петър Шарков, съосновател и президент на предприемачески клуб Start It Smart и Крис Георгиев, съосновател на Imagga и член на борда на StartUP.

Участниците в хакатона ще разполагат с два дни, за да създадат в екип своите приложения като използват технология и език за програмиране по избор. Състезателите могат да се включат с предварително сформиран екип, както и да намерят съотборници на старта на събитието на 21 юни. През втория ден участниците ще представят проектите си пред жури, което ще излъчи трима победители.

Освен грамоти и награди от организаторите, първите три отбора  в  хакатона ще получат специализирана консултация от експерти на „Телерик“ АД по бизнес развитие и разработка на софтуер,

За повече информация, както и за регистрация за събитието, посетете: http://academy.telerik.com/competitions/hackathon-apps-for-a-better-world.

За „Телерик“ АД

„Телерик” АД помага на своите клиенти да създават красиви приложения за всеки вид устройството. Нашата платформа от край до край обединява водещи инструменти за потребителски интерфейс с услуги в “облака”, за да улесни целия процес на разработване на приложения. Над 130 хил. клиенти в 40 хил. организации разчитат на продуктите на „Телерик” АД, включително 450 от 500-те организации в списъка  „Fortune 500®“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции в 94 страни 

„Телерик“ АД е носител на много световни награди и е водещ работодател в България от 2007 г. насам. Компанията е работодател №1 за България за 2013 г., 2012 г., 2010 г. и 2007 г. „Телерик“ АД организира образователната инициатива „Академията на Телерик“, която предоставя безплатно обучение по програмиране за всички възрасти.

За допълнителна информация:  www.telerik.com или в Twitter @telerik.

За инициативата E-skills for jobs 2014

Това е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net, който се реализира едновременно във всички страни-членки на ЕС и е част от инициативата на Европейската комисия – Grand Coalition for Gigital Jobs. Изпълнител за България е БАИТ.

За DIGITALEUROPE

DIGITALEUROPE – асоциацията на дигиталната индустрия в Европа. Сред членовете й са 56 от най-големите глобални IT корпорации, телекоми и компании за потребителска електроника, както и 35 национални асоциации, сред които и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Десетте хиляди компании, членуващи в организацията, осигуряват над 2 млн. работни места и генерират годишен оборот от над 1 трлн. евро.

За EuropeanSchool.net

EuropeanSchool.net е мрежа от 30 европейски министерства на образованието, със седалище в Брюксел. Като организация с нестопанска цел , тя се стремим да въвеждат иновации в преподаването и ученето на ключови заинтересовани страни: министерства на образованието , училища , учители, изследователи и индустриални партньори.

За Grand Coalition for Digital Jobs

Grand Coalition for Digital Jobs е партньорство с множество заинтересовани страни, водено от Европейската комисия за справяне с липсата на умения в областта на ИКТ и с наличието на няколко стотин хиляди вакантни работни места, свързани с ИКТ.

 

 

 

Още БАИТ Новини