• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Теодор Захов, председател на УС на БАИТ, представи възможностите на Българския ИКТ бранш пред китайския министър на индустрията и информационните технологии Н.Пр. Миао Вей

В рамките на посещението се подписа споразумение между министър Ивайло Московски и министър Миао Вей. Приоритетните теми в споразумението между двете страни са високоскоростният Интернет, електронното управление, информационната сигурност, подпомагането на бизнес отношенията и развитието на капацитета на човешките ресурси.

Днес, в рамките на официалната визита на китайския министър на индустрията и информационните технологии Миао Вей, се проведе среща на официалната китайска делегация с представители на двете най-големи браншови организации в сферата на ИКТ – БАИТ и БАСКОМ.

От името на БАИТ презентация направи Теодор Захов, председател на УС, и запозна китайските гости с историята и традициите на най-старата и с най-голям брой членове асоциация. Представи развитието на сектора през миналата година, перспективите му за развитие през тази, сферите за възможно сътрудничество с китайски ИКТ компании. Той подчерта, че България разполага с висококвалифицирани кадри в ИКТ сектора, които могат да работят по съвместни проекти, особено в областта на софтуерния експорт.  Теодор Захов завърши с това, че БАИТ е готова да сътрудничи с китайски ИКТ асоциации за търсене на нови бизнес възможности и партньорства между компаниите от двете страни.

От името на БАСКОМ презентация направи Явор Джонев. Той подчерта, че сътрудничество с китайски фирми  може да се търси в разработването на български софтуер за китайската ИКТ индустрия.

Китайската делегация е на посещение у нас по покана на министър Ивайло Московски. В рамките на посещението е предвидено да се подпише споразумение за сътрудничество между двете държави в областта на информационните технологии и съобщенията. Споразумението дава възможност информационните технологии и съобщенията да се превърнат в една от приоритетните области на сътрудничество между България и Китай. Основната цел на посещението на китайската делегация е обсъждане на възможностите за активизиране и разширяване на общите действия в областта на информационните технологии и съобщенията.

Приоритетните теми в споразумението между двете страни са високоскоростният Интернет, електронното управление, информационната сигурност, подпомагането на бизнес отношенията и развитието на капацитета на човешките ресурси.

Още БАИТ Новини