• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

В периода 7 – 9.03.2017 ще се проведе 5-тото издание на Конференцията и Изложението за интелигентни градове SEE Smart Cities, на което БАИТ е партньор

В рамките на събитието, на 7.03 ще се проведе конференцията SEE ‘Smart Cities’.

С Кръгла маса, организирана от Иновация Норвегия, ще стартира първата част на Конференцията за интелигентни градове. Енигмата на електронното здравеопазване е акцентът на сесията, в която експерти от Норвегия и България ще представят политики и добри практики.   Елементи на електронното здравеопазване, норвежкият опит в прилагането на успешни инициативи в областта на електронното здравеопазване и решения за цифровизиране на здравеопазването ще бъдат сред темите на инициативата на Иновация Норвегия – София.

 

Следобедната сесия ще стартира с презентация на Нуриа де Лама, която е заместник-генерален секретар на Европейската Big Data асоциация.  Темата на представянето ще бъде “Революцията на големите данни в концепцията на интелигентните градове и цифровият единен пазар”. Големият обем данни предоставят много възможности, като основната от тях е да се използват за по-оптимизирано градско планиране и по-добро управление на трафика, така че градовете да станат по-добри места за живеене. Ще бъде представено също така как могат градовете да подкрепят гражданите в тяхното ежедневие и как може да се гарантира добро качество и достъп до здравни услуги.

 

Джон Лагоянис от Интраком Телеком, Гърция ще говори за изграждането и оркестрирането на умните градове. Презентацията ще се фокусира основно върху факторите, които са от ключово значение за интелигентните градове:

Интелигентно осветление с интелигентни услуги;  Контрол на движението; Интелигентен Паркинг;  Управление на отпадъците; Интелигентно измерване.

 

Енергийна Агенция – Пловдив като част от партньорите на проекта TRACE ще популяризира иновативни технологии и подходи за проследяване и моделиране на велосипедните и пешеходните потоци. Презентацията ще се съсредоточи върху ИКТ услуги за проследяване. Ще бъдат обсъдени теми като защита на данните, разходи, мултимодалност, финансови стимули, инфраструктура и планиране на площите.

 

Смарт фасилити мениджмънт с лектор Горан Миланов от Българската фасилити мениджмънт асоциация ще бъде също интересна тема за слушателите в значимия Форум.

 

Пълното съдържание на Конференцията може да бъде разгледано на линка: Програма

Изложбите Интелигентни градове и ЕЕ и ВЕ*:

Фирми от Австрия, България, Германия, Гърция, Италия, Литва, Чехия и Украйна ще покажат своите решения и продукти.

§  За осма поредна година ще се реализира Австрийски павилион с институционалната подкрепа на Advantage Austria София.­­­

§  Представителството на Иновация Норвегия в София ще реализира участие на норвежки фирми на изложението за интелигентни градове.

 

Покана за посещение  

 Брошура 

 

 

*Изложенията се провеждат заедно с Изложението за управление на отпадъци и рециклиране.

Още БАИТ Новини