• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Връчване годишната стипендия на БАИТ – 05.12.07 г.

СТИПЕНДИЯ НА БАИТ ЗА УЧЕБНАТА 2007/2008 г.

БАИТ ПРИСЪДИ ТРАДИЦИОННАТА СИ ГОДИШНА СТИПЕНДИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ИЗЯВЕН СТУДЕНТ
 
5 декември 2007 г., София. Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) присъди своята традиционна годишна стипендия за обучение на изявени млади таланти в областта на компютърните науки. През учебната 2007/08 година БАИТ осигурява годишна стипендия в размер на 1 600 лева за обучение на български студент.
 
Стипендията на БАИТ получи Йордан Кирилов Зайков, студент 3 курс – специалност „Компютърни науки” в Софийския университет „Свети Климент Охридски”.
 
 
За пета поред година асоциацията дава стипендия, която се обявява и присъжда заедно с именните стипендии на фондация „Еврика” в областта на компютърните науки, на студент по информационни технологии, избран по реда на останалите стипендианти.
 
За пореден път показваме своя ангажимент и към фондацията и към българските млади учени, подчерта в своето изказване по време на награждаването председателят на асоциацията г-н Боян Бойчев. Той заяви, че една от задачите на БАИТ, най-голямата браншова организация в областта на информационните технологии у нас, е да направи бизнес средата такава, че след като младите хора завършат своето образование, да предпочетат да останат в България, където да се реализират успешно. Ако процентът от вас, които предпочетете да останете е по-голям, това ще означава, че ние, заедно с подкрепата на българската администрация вършим успешно своята работа, посочи г-н Бойчев.
 
Стипендията на БАИТ се присъжда за отличен успех, за участие в научноизследователска работа и успешно представяне на национални и международни олимпиади.
 
Тазгодишният стипендиант на БАИТ е носител на специална стипендия за отличен успех и високи постижения на Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Йордан Зайков има поредица успешни участия в олимпиади по програмиране, информатика и математика. Носител е и на награда от ОМГ „Акад. Кирил Попов” – Пловдив, за отличен успех по време на целия курс на обучение в средното училище и достойни постижения в национални и международни състезания и олимпиади.
 

Още БАИТ Новини