• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

За 4-та поредна година над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

Традиционно най-силна е конкуренцията в Образователна награда, новите категории „Значителен корпоративен ИКТ проект“, „Интернет на нещата“ и „Младежка награда“ маркират актуалното развитие на ИКТ през 2016 г. в България

 

108 кандидатури от 85 личности, компании и институции в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016г. до крайния срок за регистрация 24.00 ч. на 16 януари.

Традиционно се запазва активността и голямата конкуренция във вече утвърдените категории Образователна награда (20 кандидатури), Мобилни решения (14 регистрации) и Журналистически принос (11 кандидатури).

Интерес у ИКТ бизнеса предизвикаха и новите категории, които бяха въведени тази година с оглед актуалните тенденции в развитието на ИКТ сектора. 

7 регистрации са направени в категорията Internet of Things, в която предстои да бъде отличен разработен и действащ проекти или продукт в областта на Интернет на нещата, създаден от или с активното участие на български личности или екипи.  

За категорията Значителен корпоративен ИКТ проект, в която се конкурират ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина, бяха подадени 8 кандидатури.

Разширяването на възрастовия диапазон на категорията за студенти, която беше трансформирана в Младежка награда оправда очакванията. Броят ученици, които кандидатстват със собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ, надвишава броят на студентите, което е доказателство за потенциала на младото поколение, което все още не е икономически активно.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните категории. 

Съгласно промените в регламента тази година носителят на Специалната награда на БАИТ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на м. февруари. Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

 

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2016 г. се провеждат с подкрепата на:

 

Златен спонсор: 

Sofia Airport Center

 

Сребърни спонсори:

Майкрософт България, Банка ДСК, Телелинк, Лирекс и TELUS International Europe

         
Със съдействието на Община Бургас

 Бронзови спонсори: Smart center–Бургас и Апис Европа

     

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LAUNCHub Ventures, Eleven, Start it Smart, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo, Digital Europe и EventsMedia.bg.

 

  

Още БАИТ Новини