• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ за 2014г.”

Кампанията и церемоните се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев

От днес, 1 октомври 2014 г., започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2014 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

 Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2015 г., включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/ .

 Регистрацията е безплатна. Конкурсът е отворен за всички компании от ИКТ бранша.

Тази година има два нови момента – добавя се нова категория за „Развлекателен софтуер”, заради бързото развитие на този пазарен сегмент и изключително успешното представяне на българските компании на световния пазар.

Вторият момент е, че конкурсът ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. По-голямата част от наградите отличават и чрез това насърчават дигиталното предприемачество у нас.

Това четвърто издание ще определи носителите на 12-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогари/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

И в това издание на конкурса, към статуетките и грамотите в отделните категории, ще има и паричните награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

След 3 г. прекъсване, през 2011 г., БАИТ възобнови връчването на наградите, но в променен формат, съобразно целите и задачите на асоциацията и променената обществено икономическа обстановка. До този момент са се връчвали само две награди – за значим принос и журналистическа.

Церемонията от третото издание на конкурса за 2013 г. се проведе на 29.01.2014 г. в Градн Хотел София. Списъкът на наградените е достъпен на http://bait-awards.bg/Archive/

Церемонията от второто издание на конкурса за 2012 г. се проведе на 22.01.2013 г. в Градн Хотел София. Списъкът на наградените е достъпен на https://www.bait.bg/novini/pobeditelite-v-konkursa-201enagradite-na-bait201d-za-2012-g

Церемонията от първото издание на конкурса за 2011 г. се проведе на 26.01.2012 г. в Хотел Хилтън, гр София. Списъкът на наградените е достъпен на https://www.bait.bg/novini/nagradenite-v-konkursa-nagradite-na-bait-za-2011-g.

Чрез променения формат БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2014 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите www.bait-awards.bg .

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. януари 2015.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2014 г. се провеждат в партньорството с: БНТ, БНР, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub, Eleven, StartUP и Start it Smart.

Още БАИТ Новини