• bait@bait.bg
  • +359 2 946 1513
  • Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 339Б, София 1040
Search here...

Новина

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г.

2 нови категории, възможност за активни ученици и променени правила за Специалната награда в конкурса тази година

От днес, 3 октомври 2016 г., започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 16 януари 2017 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

Регистрацията е безплатна.

В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша, които са регистрирани съгласно българското търговско право.

За 6-ти път БАИТ ще връчи награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

За да отрази бързото развитие на ИКТ индустрията, тази година организационният комитет направи промени в категориите и регламента.

Новите моменти са: 2 нови категории и възможност за кандидатстване на ученици. Нови са правилата за Специалната награда на БАИТ.

Новите категории са Значителен корпоративен ИКТ проект и Internet of Things (Интернет на нещата), за които компаниите могат да подават кандидатурите си с най-актуалните си разработки и решения.

За „Значителен корпоративен ИКТ проект“ са допустими както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. Журито ще оценява иновативност, мащаб, технологични, процесни и бизнес предизвикателства, потенциал за развитие на доставчика и клиента в резултат на изпълнения проект, принос за позиционирането на българския ИКТ сектор като надежден партньор.

В категорията Internet of Things ще бъдат отличени разработени и действащи проекти или продукти в областта на Интернет на нещата, създадени от или с активното участие на български личности или екипи. Ще се оценяват иновативност, бизнес и социален ефект, текуща клиентска база и потенциал за развитие. Проектът/продуктът трябва да има клиенти от минимум 6 месеца към датата на кандидатстване за наградата.

Промените в правилата за Специалната награда са – тя ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации, като за тази категория няма да се подават кандидатури.

С цел подкрепа и стимулиране на предприемаческото мислене и активността на младото поколение БАИТ взе решение да разшири възрастовия диапазон на кандидатите – досегашната категория „Студентска награда“ вече е „Младежка награда“ и в нея освен студенти могат да участват ученици, самостоятелно или в екип, които имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

В 6-тото издание на Наградите на БАИТ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: Образователна награда, Журналистическа награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, Мобилни решения, Развлекателен софтуер.

Изданията на конкурса на „Наградите на БАИТ“ през последните 4 години се проведоха под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като пълна информация за предишните издания и за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2017 г.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2016 г. се провеждат с подкрепата на:

Сребърни спонсори: Майкрософт България и Банка ДСК

Бронзов спонсор: Smart center–Бургас

В партньорство с: БНТ, БТА, БНР, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LauncHub, Eleven, Start it Smart, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo и Digital Europe. 

Още БАИТ Новини